Iz tv i radio programa

 

HRVATSKA TELEVIZIJA

 

Duhovni izazovi. Međureligijski magazin. HTV 1, subotom u 14.05 sati.

Biblija. Emisija o Bibliji, u kojoj sudjeluju profesori teologije bibličari. HTV 2, nedjeljom u 10.50 sati.

Izravni prijenos euharistijskog slavlja. HTV 2, nedjeljom u 11.00 sati.

Mir i dobro. Religijska informativna emisija koja donosi tjedne događaje u Katoličkoj Crkvi. HTV 1, nedjeljom u 15.05 sati.

 

HRVATSKI KATOLIČKI RADIO (103,5 MHz)

 

Svijet u zrcalu. Urednik Branko Madunić daje pregled najvažnijih događaja u svijetu u proteklom tjednu. Subotom u 11.00 sati.

Zašto vjerujem? Svjedočanstva poznatih ljudi iz javnoga života o zauzetosti u svjedočenju vjere u svakodnevnom životu. Uređuje Ante Novak. Subotom u 14.00 sati.

Sutra je Dan Gospodnji. Emisija aktualizira nedjeljna liturgijska čitanja i u svakodnevici modernoga čovjeka nastoji prepoznati sjeme Božje Riječi, želeći tako nedjeljni susret s Kristom učiniti razumljivim, prihvatljivim i prepoznatljivim. Voditelji kroz nedjeljnu Službu Riječi su svećenici, uz sudjelovanje vjernika laika. Svojim pjevanjem emisiju obogaćuju zborovi mladih, župni zborovi i vokalne skupine. Emisiju uređuje i vodi mr. Tanja Popec. Subotom u 17.30 sati.

Lijepo je biti zajedno. Nedjeljno poslijepodne najljepše je u društvu dragih ljudi! Gostuju zanimljivi pojedinci, zajednice i udruge, uz čestitke, poruke i glazbu za dobro raspoloženje. U emisiju se slušatelji mogu uključiti telefonom ili SMS-om, pismom na adresu: HKR, Voćarska 106, 10000 Zagreb, s naznakom »za Lijepo je biti zajedno« ili elektroničkom poštom na: bitizajedno@hkr.hr. Uređuje mr. Tanja Popec. Nedjelja 26. listopada u 12.15 sati.

Budimo mladi. Emisija posvećena mladima, njihovim potrebama i životnim očekivanjima. Donosi sadržaje koje mladima nudi Crkva kroz različite udruge i pokrete, aktivnosti i druženja. Emisiju uređuju i vode Diana Tikvić i Ante Novak Ponedjeljkom u 20.30 sati.

Gospodine, nauči nas moliti Molitva je trenutak predivnoga razgovora - suigra čovjeka i njegova Boga, u riječi, osmjehu, šaputanju, ljubavi Oca i Njegova Sina - svakoga od nas, u zagrljaju Duha Svetoga. Emisija kojom ulazimo u tajne susreta Boga i čovjeka u molitvi te se pripremamo za evangelizaciju, uz pomoć urednika i voditelja emisije prof. dr. Tomislava Ivančića. Utorkom u 20.30 sati.

Znakovi vremena. Emisija donosi teološku analizu društvenih i vjerskih zbivanja, pitanja i izazova modernoga vremena. Urednica i voditeljica je mr. Tanja Popec. Srijedom u 17.30 sati.

RadioPress. Pregled sadržaja katoličkog tiska: Glasa koncila i Katoličkog tjednika te odabranih katoličkih mjesečnika. Uređuje Hrvoje Josip Bišćan. Petkom u 14.15 sati.

Limes kozmosa. Emisija o graničnim pitanjima teologije i prirodnih znanosti. Uređuje mr. Krešimir Cerovac. Prvi i treći petak u mjesecu u 17.30 sati.

 

RADIO MARIJA (96,4 MHz i 106,8)

 

HRVATSKI RADIO

 

Duhovna misao. Emisija za meditaciju u kojoj govore predstavnici različitih vjerskih zajednica. HR 1, svakodnevno u 6:05 i 19:20 sati.

Mali radiovjeronauk. HR 1, nedjeljom u 10.30 sati.

Izravni prijenos euharistijskoga slavlja HR 1, nedjeljom u 10:00 sati.

Susret u dijalogu. Emisija o temama iz vjerskoga života. HR 1, ponedjeljkom 9.05 sati.

Trag vjere. Emisija koja prati život vjerskih zajednica. HR 1, petkom u 18.05 sati.

 

RADIO SLJEME

Hvaljen Isus i Marija! Od ponedjeljka do subote u 06:40, nedjeljom u 07:40 sati.

Zagrebački razgovori. Emisija o gradskim problemima s gostima u studiju. Svakoga radnoga dana u 10:30 sati.

Zagrebački vodič. Svakodnevno u 12:20 sati.

Gradske aktualnosti. Svakoga radnoga dana u 16:30, vikendom u 15:30 sati.

Zagrebački dnevnik. Svakodnevno u 17:10 sati.